Geld lenen bij DUO

Het aanvragen van een lening bij DUO kan gemakkelijk en snel. Op de inlogpagina van DUO log je in met je DgiD en vraag jij een lening aan tegen een zeer scherpe rente. Als onderzoeker heb ik nog géén goedkopere lening kunnen vinden dan de DUO lening.

Zodra je NU begint met het lenen van geld bij DUO betaal je 0,0% Rente (!). De lening van DUO is op het moment dus rentevrij.

DUO Geld Lenen Stappenplan

We laten je stap voor stap zien hoe je een lening moet aanvragen bij DUO.

Stap 1: Ga naar de website van DUO

mijn-duo-inloggenGa naar de website van DUO en klik op ‘Inloggen Mijn DUO’. Je krijgt vervolgens een tussenpagina te zien waarin wordt uitgelegd welke mogelijkheden er zijn om in te loggen. Je klikt vervolgens onderaan op de pagina op ‘Verver’ en vervolgens op ‘Ik begrijp het’. Nadat je vanuit de pagina bent doorverwezen kun je inloggen met behulp van de App of met behulp van een extra controle via SMS.

Stap 2: Studiefinanciering wijzigen

studiefinanciering-wijzigenNadat je bent ingelogd (SMS controle of DigiD app) kom je terecht op de overzichtspagina. Hier zie je een overzicht van je huidige producten en je opgebouwde studieschuld. In het menubalk bovenaan zie je ‘studiefinanciering’ staan. Zodra je er met je muis overheen gaat, komt ‘studiefinanciering’ tevoorschijn. Klik op ‘studiefinanciering’. Je ziet nu je huidige studiefinanciering. Er staat onder meer of je inwonend of uitwonend bent. Daaronder zie je (nadat jij je studiefinanciering al hebt aangevraagd): “studiefinanciering aangevraagd”. Aan de rechterkant staat ‘wijzig’. Klik deze aan.

Stap 3: Hoogte lening bepalen

hoogste-lening-duoJe krijgt nu de keuze om je studiefinanciering te wijzigen. Indien je geld wilt lenen bij DUO dien je het het eerste vinkje aan te klikken: “De samenstelling van mijn studiefinanciering wijzigen”. Vervolgens kies je de datum vanaf wanneer je dit in wilt laten gaan. Je kunt dezelfde maand géén geld lenen, maar vanaf de volgende maand dat jij je studiefinanciering krijgt uitbetaald. Indien je maar één maand wilt bijlenen, dan kun je dit expliciet benadrukken door die optie aan te vinken. Succes, vanaf de komende periode krijg je een lening van DUO! 

Duurt het lang?

De mogelijkheid bestaat niet om in één keer een hoog bedrag te lenen. Stel dat je op 15 juni een extra lening wilt aanvragen van 300 euro, dan zou dat betekenen dat je de lening pas ontvangt op 24 juli 2017. Een student dient dus ruim een maand te wachten alvorens hij zijn lening op zijn rekening krijgt. Studenten hebben vaak veel sneller geld nodig en kiezen in dat geval om rood te staan of om een minilening af te sluiten.

Bijverdienen en studiefinanciering

DUO heeft de grens voor het bijverdienen (arbeid, werk) in 2017 gezet op € 14.215,75. Dit bedrag gaat om het verzamelinkomen, ook wel belastbaar inkomen genoemd. Indien je boven de ruim 14 duizend euro komt, kom je helemaal niet meer in aanraking voor de basisbeurs. Ook voor MBO-studenten vervalt de basisbeurs dan.