Minilening Student Aanvragen

snel-lenen-student-minileningEen minilening is een kleine lening tot €1.500 euro. Deze dient in veel gevallen binnen een korte termijn worden terugbetaald. In veel gevallen gaat dit om een termijn van 30 dagen. Snel geld lenen kan met behulp van een minilening.

Een minilening wordt ook wel flitslening, minikrediet, microkrediet of flitskrediet genoemd. 

Waarom zou je als student een minilening aanvragen?

Je dient 18 jaar of ouder te zijn.
Bij een gewone lening dien je in veel gevallen 21 of zelfs 23 jaar te zijn. Studenten zijn in veel gevallen nog geen 23 jaar en komen niet in aanmerking voor een ‘gewone’ lening (persoonlijke lening of een doorlopend krediet).

Zéér snel geld lenen
Na de aanvraag van je kleine lening ontvang je vaak binnen 24 uur al het geld op je rekening. Een lening bij de bank dien je vaak veel langer op te wachten. Dit heeft te maken met het feit dat er verschillende toetsingen plaatsvinden. Hieronder lees je er meer over.

Er vindt geen toetsing plaats bij het BKR.
Studenten hebben vaak al lopende leningen (of schulden) en staan negatief geregistreerd bij de stichting Bureau Krediet Registratie (BKR). Bij het afsluiten van een minilening vindt er geen toetsing plaats bij deze stichting.

Voldoen aan financiële verplichtingen
De minilening wordt in een groot gedeelte van alle gevallen afgesloten door studenten. De meeste studenten die deze lening afsluiten komen aan het einde van de maand niet rond om alle verplichtingen te kunnen voldoen. Met een flitslening kan men vervolgens aan zijn / haar verplichtingen voldoen.

Mogelijk om kleine bedragen te lenen
Bij de meeste kredietverstrekkers in Nederland is het niet mogelijk om 100 euro, 200 euro of 400 euro te lenen. Bij partijen die minileningen aanbieden is het echter wel mogelijk om kleine bedragen tot 1500 euro te lenen. In veel gevallen gaat het om 300 euro, 500 euro, 600 euro of 1000 euro.

Lenen zonder loonstrook mogelijk
Banken vragen in vrijwel alle gevallen om een loonstrook bij het verstrekken van een lening. Bij het aanvragen van een flitskrediet kun je als student zijnde geld lenen zonder loonstrook. Ook kun je geld lenen zonder papieren. Zo hoef je niet ontiegelijk veel papierwerk in te vullen, alvorens je het geld op je rekening krijgt. Bij het aanvragen van een minilening krijg je dus direct geld op je rekening.

Hogere rente en extra kosten

Bij het afsluiten van een flitslening dien je rekening te houden met hogere kosten. Deze kosten liggen hoger dan de rentes die je dient te betalen bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Zodra je ongeveer 400 euro leent, kun je ervan uitgaan dat je na een maand zo’n 500 euro dient terug te betalen. We waarschuwen je (!) en willen je duidelijk maken dat je alleen een minilening moet afsluiten als je zeker weet dat je deze binnen de aflossingstermijn kunt terugbetalen.

Aanbieders van minileningen voor studenten

In Nederland zijn er een beperkt aantal spelers actief op de markt op het gebied van flitskredieten. Zo kun je terecht bij Saldodipje of Ferratum. SaldoDipje is onderdeel van Ferratum en de dienstverlening van hen werkt eigenlijk óók hetzelfde. In principe is er maar één speler actief op de markt van minileningen.

In het verleden zijn er veel meer aanbieders actief geweest op de markt. Zo waren de partijen Cashper, Loandome, Betaaldag en Easycredit kredietmaatschappijen waarbij je terecht kon voor kleinere leningen tot ongeveer 1500 euro.

Wat kan ik lenen als student zijnde bij deze aanbieders?

 • 100 euro lenen
 • 200 euro lenen
 • 300 euro lenen
 • 400 euro lenen
 • 500 euro lenen
 • 600 euro lenen
 • 700 euro lenen
 • 800 euro lenen
 • 900 euro lenen
 • 1000 euro lenen
 • 1100 euro lenen
 • 1200 euro lenen
 • 1300 euro lenen
 • 1400 euro lenen
 • 1500 euro lenen