Rood staan studenten

Geld lenen als student zijnde is vaak lastig. Mogelijk is het handig om rood te kunnen staan bij de bank. Stel dat je een nieuwe aankoop wilt doen en je hebt net te weinig geld op je rekening, dan kan het rood staan een goede uitkomst bieden. Rood staan is in veel gevallen voordeliger dan het afsluiten van een zogenaamde flitslening.

Voorwaarden rood staan:

  • Je bent ouder dan 18 jaar
  • Je bent woonachtig in Nederland
  • Je hebt een studentenrekening bij de bank

Limiet instellen

Als student zijnde kun je vaak tot 1000 euro in het rood staan. Zo heb je, onder meer bij de Rabobank én ING, de keuze om of 500 euro óf 1000 euro in het rood te kunnen staan. Er zijn echter ook financiële instellingen waarbij je als student meer dan 1000 euro in het rood kunt staan. Het blijft echter maar de vraag of dit een verstandige keuze is.

Rood staan wordt gezien als doorlopend krediet

Rood staan wordt door de financiële instellingen gezien als een soort van doorlopend krediet. Zo kun je aflossen wanneer je maar wilt, maar de rentes kunnen ook veranderen. Je weet dus nooit hoeveel rente je moet betalen over het bedrag dat je in het rood staat. De jaarlijkse kostenpercentage ligt bij het rood staan op het moment op ongeveer 15%.